Mi a tófólia lerakásának menete?

tófólia kisokos

A tófólia lerakásának menete során az alábbi lépéseket célszerű követni egy kertitó, halastó vagy medence készítése során:

Hely kiválasztása: Első lépésként válasszunk ki a megfelelő helyet a tavunk számára a kertben. Célszerű figyelembe venni a napfény és az árnyék arányát, valamint a tó környezetének esztétikai szempontjait. A legmegfelelőbb hely egy védett napos sarok távol a fáktól.

Tervezés: Készítsük el a tó alaprajzát, ezután határozzuk meg a tó méretét és formáját. Határozzuk meg a tó mélységét is. A mélységnél vegyük számításba a kívánt növények és halak fajtáját.

Fúrás vagy ásás: Az alapjaiban történő kitermeléshez alakítsunk egy gödröt a tervezett tó helyén.
Törekedjünk arra, hogy a kész tó széle elég sekély legyen. A tavunk közepét érdemes 80-150 cm mélyen kiásni, mivel a fagyhatár alatti részen a halak és a tavirózsa és egyébb növények gyökerei biztonsággal áttelelnek. Idehelyezhető a szivattyú is, ha a vizet később el akarjuk távolítani.

Tófólia kiválasztása: A tófólia kiválasztása kulcsfontosságú lépés. A Sicofol-Pond hosszú élettartamúak és ellenáll a környezeti hatásoknak. Ellenőrizzük a fólia méretét, és győződjünk meg róla, hogy elegendő méretű a gödörrel.

Fólia elhelyezése: Terítsük ki a kiválasztott tófóliát a gödörben, és igazítsuk be úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a gödör peremén.

Kezeljük óvatosan a SICOFOL tófóliát!

Do not place hot or sharp objects on it. If the excavated bed is stony, place a protective layer under the foil. For ponds larger than 100m2, it is better to weld the SICOFOL liner on site. In warm sunny weather, the rolled out liner will take up the shape of the bed in no time.

Fólia rögzítése: Rögzítsük a fóliát a gödör pereméhez, például téglákkal, lapokkal vagy speciális tófólia rögzítőkkel. Ügyeljünk arra, hogy a fólia feszessége egyenletes legyen, ne legyenek ráncok vagy hajtások.

Vízzel való feltöltés: Töltsük fel a tavunkatvízzel, ezzel ellenőrizni tudjuk, hogy a fólia megfelelően illeszkedik. Ebben a szakaszban tudjuk ellenőrizni a fólia szivárgását, és kitudjuk javítani az esetleges szivárgásokat.

Díszítés: Most már lehetőségünk van díszítő elemeket hozzáadni a tóhoz, például köveket, növényeket, vízi növényeket vagy díszítőelemeket.

Víztisztítás és karbantartás: Kezdetben ellenőrizzük a víz minőségét, és szükség esetén tisztítsuk meg a vizet. A tó gondozása és karbantartása az év folyamán is fontos, beleértve a víz szűrését és a növények rendszeres ápolását.

A dísztavaknál a vizivilág életbennmaradásához a tó fenekén szükség van az iszapra. Mielőtt feltöltjük vízzel a tavat, fedjük le 8 cm zeolit kővel, kaviccsal, homokkal, vagy sóderrel.

A fürdőtavaknál az úszórészbe célszerű semmit sem elhelyezni, így a tisztítása könnyebbé válik.

A Sicofol tófólia ideális biofürdőtó szigetelésére is!

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

The website was created by Advanityc Design Studio.
en_GBEnglish (UK)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram