Energetikai kihívások

Energetikai kihívások. A XXI. század egyik nagy kérdése és kihívása az épületek energiával való gazdálkodása.

Energetikai kihívások. A XXI. század egyik nagy kérdése és kihívása az épületek energiával való gazdálkodása. Napjainkban a fenntarthatóság és a környezetvédelem nagyon fontos.

Ilyen energetikai kihívás lehet az energiahatékonyság, a megújuló energiák alkalmazása. Fontos szempont a hőszigetelés és ezen technológiák fejlesztése.

Az elavult, idejétmúlt technikák, régi rosszul záródó nyílászárók cseréje hozzájárulnak az energetikai kihívások csökkentésében.

Energetikai kihíváok

Ha a nyílászárók jól zárnak és a hőszigetelés is megfelelő, minimalizálható a hővesztés. A hűtési rendszerek mellett fontos megjegyezni a világítási rendszereket is. Azt már mind tudjuk, hogy egy régi fűtési rendszerrel az "utcát fűtjük", viszont sokat tudunk spórolni ha a világítással is. Célszerű energiatakraékos LED izzókat választanunk. Ezeknek nemcsak az élettartamuk hosszabb mint "hagyományos" társaié, de jóval kevesebb energiára van szükségük.

Az okos otthonok szerepe napról napra nő, csakúgy mint a népszerűségük. Az okos programozható- fűtésrendszer nemcsak kényelmes, de az energia fogyasztásunkat is csökkenti.

A hagyományos épületek nagy "terhet" jelentenek a fenntarthatóságnak. Egy új épület tervezése során azonban már a környezetvédelem és a megújulás éppen olyan fontos szempont, mint a megfelelő habarcs kiválasztása.

Összességében elmondható, hogy az energetikai kihívások kérdésköre rendkívül összetett és sokrétű. A fenntarthatóság jegyében szükségünk van alternatív megoldásokra, a szigetelési technológiák fejlesztésére. Figyelembe kell venni a megújoló energiaforrásokat és azokat alkalmazni is tudni kell.

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

A weboldalt az Advanityc Design Studio készítette.
hu_HUMagyar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram