A gyökérteres szennyvíztisztítási eljárásról

1. Mit jelent a gyökérteres szennyvíztisztítás?

A gyökérteres szennyvízkezelés olyan szennyvíztisztítási eljárás, amely a nád gyökérterében illetőleg a nádgyökerekkel átszőtt és a talajban élő aktív baktériumok és gombák több mint tízezer fajtáját használja fel a szennyvíz tisztítására

2. Melyek a gyökérteres szennyvíztisztítás legfontosabb előnyei?

Olcsó építési költség. A hosszú élettartam, az üzemeltetés minimális költsége.
Alig van energiahasználat és gépkarbantartás , hiszen a rendszer önműködő. A gazdag élővilágú talaj eredményezi az üzembiztonság magas fokát, a terhelés ingadozására való érzéketlenséget.

3. Az eljárás mekkora települések szennyvízkezelésére használható?

Gyökérteres eljárással valamennyi település szennyvize és természetesen az ipari eredetű szennyvize is megtisztítható. Kiválóan alkalmas kistelepülések és összefüggő üdülőterületek szennyvízének tisztítására. A 3000 fő feletti lakosság és egyidejű nagyüzemi állattartás, ipari üzem esetén több rendszer építhető.

4. Befolyásolja-e a szennyvízgyűjtés módja a rendszer működését?

A gyökérteres szennyvíztisztító egyaránt alkalmas a csatornán, azaz a folyamatosan érkező, és a szippantókocsival szállított szennyvíz tisztítására is. A gyűjtés módjának megváltoztatásakor nem kell új, másik tisztítót építeni.

5. Milyen a tisztítási hatásfok?

A megtisztított víz garantált minőségi paraméterei révén felszíni vízfolyásba csatlakoztatható.

6. Meddig működőképes a megépített tisztítómű?

A Németországban és Ausztriában több évtizede megépített tisztítók változatlan teljesítménnyel és minőséggel működnek. Körülbelül 30 év elteltével, az esetleges hatásfokromlás érzékelésekor a meglévő mellett új nádágyat lehet telepíteni. A korábbi, mint nádas zavartalanul él tovább belesimulva a környezet természetes képébe.

Tervezéssel, kivitelezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet:

Élővíz Kft,
Pártos Ferencné Tel: 94/321-243
Szigetelést végzi Remater Kft Tel/Fax: 29/433-897