Ajtó és ablaktok szigetelés

Az ajtó és ablaktok hőszigetelésére általában PUR habot használnak, amit a fal és a keret közé juttatnak.

De! Ezt a hőszigetelést meg kell védeni a nedvességtől. Erre a célra gyártjuk a 1,2 mm vastag SICOFOL® lágy pvc fóliát 50 m-es tekercsekben 11,5 cm; 17,5 cm; 24 cm; 30 cm; 36,5 cm; és 50 cm-es szélességre vágva.

A tok behelyezése előtt pvc padlóragasztóval a fóliát a falhoz ragasztjuk, a tok behelyezése után a PUR habot benyomjuk.

Olyan széles fóliát válasszunk, hogy a falra kb. 5 cm-re ki tudjuk hajtani, és ott pvc padlóragasztóval rögzítsük. A vakolat a fóliát később eltakarja. A fólia használata a fém és műanyag keretes nyílászáróknál még fontosabb, mint a fa szerkezeteknél, mert a jobb hővezetőjű anyagon a páralecsapódás is intenzívebb.

Mi történik, ha erről az apróságról megfeledkezünk?

A lejátszódó folyamat lassú, ezért nem feltűnő. A falban jelentkező nedvességtől a hőszigetelő anyag zsugorodik, szigetelő képessége romlik. Már ez is kár, mert hőhíd jön létre, és nő a gázszámlánk. De a baj fokozódik. Az ajtó és ablakkereten a romló hőszigetelés miatt növekszik a páralecsapódás, ami a termoüveg szigetelését is tönkre teszi és drága nyílászárónkat sokkal korábban ki kell cserélni.