SICOFOL® lágy PVC vízszigetelő lemez és fólia javasolt felhasználási területei

Padlószigetelés (esztrich) SICOFOL® 0,8; 1 mm-es fóliával. Pince nélküli építmény esetén a talajpára és talajnedvesség ellen minden esetben fontos a szigetelés.
Erre a célra ajánljuk a SICOFOL® fóliát átlapolással, forró levegős hegesztéssel, ragasztószalaggal vagy THF-fel leplesítve. A talajnedvesség elleni szigetelés elmulasztása a hőszigetelés valamint a padlóburkolat károsodását (penészedés, gombásodás) okozza.
A fóliát minden esetben a hőszigetelés és az aljzatbeton közé helyezzük. A pvc tartóssága naptól elzárt körülmények között gyakorlatilag az épület élettartamának felel meg.

Pincék, mélygarázsok, üzemi víz elleni szigetelés SICOFOL® 1 mm és 1,5 mm-es lemezzel. Talajnedvesség esetén 1 mm-es, talajvíz esetében pedig 1,5 mm-es SICOFOL® fóliákkal biztonságosan, gyorsan és gazdaságosan oldható meg a szigetelés. A függőleges szigetelést, építőipari ragasztóval, fóliabádoggal illetve alumínium szalaggal rögzíthetjük.
A cső csatlakozásokat ragasztással és bilincsszorítással képezhetjük ki. A teknő szigetelés készítésekor a szigetelést tartó fal gyakran elhagyható.

Üzemivíz elleni szigetelés: megegyezik a talajnedvesség elleni szigeteléssel.

Pincék utólagos szigetelése. Talajnedvesség és talajvíz ellen utólagos szigetelést is készíthetünk a meglévő épületben.

Fal-, és lábazatszigetelés SICOFOL® 1,2 mm-es lemezzel. A fal szélességére vágott 25 m hosszú lemezt csak kigurítjuk, és ráhúzhatjuk közvetlenül a falat. Folytonosítható a padló vagy mélyépítési szigeteléssel. Garantált szigetelést biztosít a nedvesség ellen az épület teljes élettartamára.

Radon gáz elleni szigetelés. Ha a SICOFOL® lemezből készült padló vagy pinceszigetelést a SICOFOL® falszigeteléssel folytonosítjuk, akkor a radon gáz elleni szigetelést is megoldottuk.

Zöldtető, leterhelt lapostető szigetelés SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A megfelelő rétegrenddel új tetők mellett a régi bitumenes tetők is gazdaságosan újíthatók fel.

Gyökérvédő réteg készítése SICOFOL® 1 mm es lemezzel. A SICOFOL® lemez gyökérállósági minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Zöldtetőknél, mélygarázsoknál a növényzet gyökérzete megrongálhatja a szigetelést, ha az nem gyökérálló anyagból készült.

Ajtó és ablaktok szigetelés SICOFOL® 0,3 mm-es fóliával. A szigetelő fóliát a falszélességére vágott 50 m hosszú tekercsekben szállítjuk. A fólia felhasználható az ajtó és ablaktokok, valamint párkányok páralecsapódás elleni szigetelésére. A SICOFOL® fóliát a falhoz ragasztjuk PVC padlóragasztóval, ezután helyezzük be a tokot és nyomjuk be a PUR habot.

Tószigetelés SICOFOL® 0, 5 mm, 0,8mm, 1 mm, 1,2 mm ill. 1,5 mm-es lemezzel. Kerti tavak szigetelésére egyszerű hegesztése, időjárás állósága, könnyű javíthatósága miatt igen elterjedt a lágy pvc fólia használata. A tó méretétől és igénybe vételétől függ a fólia vastagsága. Készíthetünk kisméretű dísztavat, csordogálót, biológiailag öntisztuló fürdőtavat igényünktől és pénztárcánktól függően. Öntözővíztározók, halastavak esetében legalább 1 mm-es lemezt válasszunk.

Tűzivíztározók szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A telephelyengedélyhez gyakran előírják tűzi-víztározó létesítését. A szokásos betonmedencénél gazdaságosabb a szigetelt földmedence. Ha tóformát építünk, akkor a telep színfoltja is lehet.

Nádgyökérteres szennyvíztisztító szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A kommunális szennyvíz tisztítására alternatív, környezetkímélő és olcsó megoldás a biológiai tisztítás. Magyarországon különösen kedvezőek a feltételek ilyen létesítmények létrehozására.
A szennyvíztisztító a családi mérettől néhány ezerfős település méretéig megépíthető.
A megtisztult víz öntözésre is használható.

Hígtrágya-, csurgalékvíztározók, komposztállók szigetelése SICOFOL® 1,5 mm-es lemezzel. A fenti létesítmények telephely engedélyezéséhez szükséges a minősített, engedélyezett szigetelőanyaggal történő szigetelés. Ezekhez továbbra is vissza nem térítendő EU-s támogatásra lehet pályázni.