A PVC bemutatása

PVC

A PVC, vagy más néven policlorvinil egy különleges műanyag, amelyet 1920-ban találtak fel. Magához a kifejlesztéséhez nagyok sok vegyipari kutatás, kísérletes vezetett, mára azonban az életünk minden területén jelen van.

a policlorvinil története a XIX. századra nyúlik vissza, ugyanis ekkor a vegyipari szakembereknek az volt a célja, hogy a gumit kiváltsák. Egy német vegyész (Eugen Baumann) 1872-ben szintetizálta először a policlorvinilt. Azonban még nem ismerték fel milyen széles körben is lehet alkalmazni.

Az igazi áttörést az 1920-as év jelentette, amikor Waldo Semon kísérletezés közben felfedezte a PVC-t. 1930-ban a A.B.F. Goodrich Company volt az aki, szabadalmaztatta, ezzel pedig biztosította a széleskörű felhasználás útját.

Ennek az anyagknak számos előnye van:

  • könnyen formázható
  • ellenáll a vegyi anyagoknak
  • ellenáll a korroziónak
  • könnyen tüzihajtható

A gyártás során etilén és klór gázokat használnak, és a polimerizációs folyamat végén jön létre a PVC. A kémiai folyamat során a molekulák között kötések alakulnak ezzel, ezáltal a keletkezett anyag rugalmas mégis tartós lesz.

A Sicofol és a PVC kapcsolata

A vízszigetelés során a leggyakrabban használt anyag a PVC. Ez a műanyag bomlik le a legnehezebben, ezért újrahasznosítása létfontosságú. Mi a Sicofolnál több mint 30 éve éjjel nappal ezen dolgozunk. Hiszünk abban, hogy Földünket csupán kölcsön kaptuk, és az itt létünk alatt igyekszünk jobb hellyé tenni. Nem titkolt célunk, hogy a karbollábnyom helyett az értékeket kell növelni. Az évente több mint 100.000 négyzetméter kivitelezés során, folyamatosan egy cél lebeg a szemünk előtt: a PVC hulladék újrahasznosítása.

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

A weboldalt az Advanityc Design Studio készítette.
hu_HUMagyar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram