Mi a tófólia lerakásának menete?

tófólia kisokos

A tófólia lerakásának menete során az alábbi lépéseket célszerű követni egy kertitó, halastó vagy medence készítése során:

Hely kiválasztása: Első lépésként válasszunk ki a megfelelő helyet a tavunk számára a kertben. Célszerű figyelembe venni a napfény és az árnyék arányát, valamint a tó környezetének esztétikai szempontjait. A legmegfelelőbb hely egy védett napos sarok távol a fáktól.

Tervezés: Készítsük el a tó alaprajzát, ezután határozzuk meg a tó méretét és formáját. Határozzuk meg a tó mélységét is. A mélységnél vegyük számításba a kívánt növények és halak fajtáját.

Fúrás vagy ásás: Az alapjaiban történő kitermeléshez alakítsunk egy gödröt a tervezett tó helyén.
Törekedjünk arra, hogy a kész tó széle elég sekély legyen. A tavunk közepét érdemes 80-150 cm mélyen kiásni, mivel a fagyhatár alatti részen a halak és a tavirózsa és egyébb növények gyökerei biztonsággal áttelelnek. Idehelyezhető a szivattyú is, ha a vizet később el akarjuk távolítani.

Tófólia kiválasztása: A tófólia kiválasztása kulcsfontosságú lépés. A Sicofol-Pond hosszú élettartamúak és ellenáll a környezeti hatásoknak. Ellenőrizzük a fólia méretét, és győződjünk meg róla, hogy elegendő méretű a gödörrel.

Fólia elhelyezése: Terítsük ki a kiválasztott tófóliát a gödörben, és igazítsuk be úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a gödör peremén.

Kezeljük óvatosan a SICOFOL tófóliát!

Ne helyezzünk rá forró vagy éles tárgyakat. Ha a kiásott meder köves, akkor terítsünk a fólia alá védőréteget. A 100m2-esnél nagyobb tavaknál érdemesebb a SICOFOL fóliát a helyszínen összehegeszteni. A meleg napos időben a kiterített fólia pillanatok alatt felveszi a meder alakját.

Fólia rögzítése: Rögzítsük a fóliát a gödör pereméhez, például téglákkal, lapokkal vagy speciális tófólia rögzítőkkel. Ügyeljünk arra, hogy a fólia feszessége egyenletes legyen, ne legyenek ráncok vagy hajtások.

Vízzel való feltöltés: Töltsük fel a tavunkatvízzel, ezzel ellenőrizni tudjuk, hogy a fólia megfelelően illeszkedik. Ebben a szakaszban tudjuk ellenőrizni a fólia szivárgását, és kitudjuk javítani az esetleges szivárgásokat.

Díszítés: Most már lehetőségünk van díszítő elemeket hozzáadni a tóhoz, például köveket, növényeket, vízi növényeket vagy díszítőelemeket.

Víztisztítás és karbantartás: Kezdetben ellenőrizzük a víz minőségét, és szükség esetén tisztítsuk meg a vizet. A tó gondozása és karbantartása az év folyamán is fontos, beleértve a víz szűrését és a növények rendszeres ápolását.

A dísztavaknál a vizivilág életbennmaradásához a tó fenekén szükség van az iszapra. Mielőtt feltöltjük vízzel a tavat, fedjük le 8 cm zeolit kővel, kaviccsal, homokkal, vagy sóderrel.

A fürdőtavaknál az úszórészbe célszerű semmit sem elhelyezni, így a tisztítása könnyebbé válik.

A Sicofol tófólia ideális biofürdőtó szigetelésére is!

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

A weboldalt az Advanityc Design Studio készítette.
hu_HUMagyar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram