Mi az az energetikai tanúsítvány?

Mi az az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány egy nagyon hasznos dokumentum. Ez mutatja be a házunk, lakásunk energetikai teljesítményét és munkáját. Információt és pontos leírást ad az energiafelhasználásról és a használatról, ezzel segítve az energiatakarékosságot. Az energetikai tanúsítvány, ma Magyarországon ingatlan eladásakor és bérbeadásakor kötelező, mert ezzel tájékoztatják a vevőt vagy bérlőt az épület energiafogyasztásáról.

Miért fontos az energetikai tanúsítvány?

Amikor véget ér az építkezés, a megfelelő kompetenciával rendelkező szakember (olyan személy aki szerepel a Magyar Építész Kamara, vagy a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) névjegyzékében) elvégzi a felmérést. Ilyenkor nagy figyelmet fordítanak a nyílászárók szigeteltségére, vagy a fűtési/hűtési rendszerekre. Amikor az eredmény elkészül, a felmért épület egy A-tól, G-ig terjedő osztályba kerül. A A a legjobb, A G a legrosszabb eredmény amit képhatnak.

Egy tanúsítvány nem teher. Segítségével megtudhatjuk hol tudjuk még jobban javítani az energiafelhasználásunkon. A jó szigeteléssel, a jó eredmény garantált.

Miért fontos, hogy otthonunk jól szigetelt legyen?

A jó szigetelés segíti az energiahatékonyságot. Csökkenti az energiavesztést, ezáltal nem az "utcát fűtjük" a téli időszakban. Ha nem használunk fölösleges gázt vagy villanyt otthonunk fűtése során, csökken a rezsi számlák, így sokat spórolhatunk. Segítségünkre van abban, hogy nőjön a komfort érzetünk, mert a meleg (vagy nyáron a kellemes hűvös) sokáig még bent marad.

A Sicofol waterproof szigetelő lemezzel a padló vízszigetelés maximálisan biztosított lesz.

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

A weboldalt az Advanityc Design Studio készítette.
cart
hu_HUMagyar
Válaszd ki a pénznemet!
HUF Magyar forint
EUR euró
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram