Napelem

Napelem

A napelem egy olyan környezetbarát eszköz, aminek köszönhetően az energiafelhasználás fenntarthatóbb. Legyen szó családi házról vagy ipari létesítményekről ez a megoldás hosszútávon pénzt takaríthat meg a felhasználónak.

Működési elve az úgynevezett fotovoltaikus technológián alapszik, aminek során a napfény energiája, elektromos árammá alakul át. A napelemcellákban találhatóak félvezető anyagok, amikbe a napfény bejut ezzel pedig energia szabadul fel. Az inverter pedig abban van a segítségünkre, hogy az energiát az otthonunkban vagy a vállalkozás elektromos hálózatában hasznosítani tudjuk.

Az első napelem megjelenése az 1950- es 1960-as évekre tehető. Az alapot a szilícium adta, és ezeket az eszközöket legerőször az űrkutatásban alkalmazták. Majd az 1970-es évek olajválsága új megoldásokat sürgetett. Az embereknek ideje volt új, innovatív és környezetbarát megoldások után néznie. A fordulót azonban mégis a 2000-es évek hozták meg, amikor a napelemek ára versenyképessé vált. Ennek köszönhetően egyre több háztartásban jelentek meg a napelemek. A 2010-es évekől kezdve pedig nagyüzemben kezdték alkalmazni a napenergia felhasználását. A technika fejlődésével pedig napról-napra fejlődik a technológia is.

Napelem a házon

Előnye, hogy tiszta energiaforrást biztosítanak. Nincs szennyező és káros anyag, nincs üveggáz. Mivel egy megújuló energiaforrásról beszélünk segítségünkre van abban, hogy felvegyük a küzdelmet a klímaváltozás és a környezetszennyezés ellen. A napelem jelentős mértékben csökkenti az ökológiai lábnyomunkat is. Segít abban, hogy jó minősítést kapjunk az energetikai tanúsítványban.

Maga a napelem telepítése egy költséges beruházás, mégis a hosszútávú hatása miatt megéri befektetni egy ilyen rendszerbe. Fontosnak tartjuk megemlíteni az értéknövelő hatását is. Otthonainknak is naprakésznek kell lennie, a házvásárlók gyakran keresenek olyan ingatlanokat, ami rendelkezik megújuló energiaforrással.

A Sicofol elkötelezett híve a környezetvédelemnek. Célunk, hogy a fenntarthatóság és környezetvédelem, valamint folyamatosan szem előtt tarjuk újrahasznosítást is.

További hasznos tartalmakért, látogassatok el Facebook oldalunkra.

The website was created by Advanityc Design Studio.
en_GBEnglish (UK)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram